Hírek

A W3C Magyar Iroda az INFOtrend kiállításon

2003. december 3.

A W3C Magyar Iroda standja az INFOtrend kiállításonA W3C Magyar Iroda - melynek az MTA SZTAKI ad otthont -részt vett a 2. INFOtrend - Nemzetközi informatikai és telekommunikációs konferencia és szakkiállítás c. rendezvényen, amely 2003. november 27-től 29-ig tartott a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. A rendezvényről további információk az INFOtrend honlapján olvashatóak.

 

A "Látássérültek informatikai lehetőségeinek nemzetközi körképe"

2003. november 21.

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) a "Fogyatékossággal élő Emberek Európai Éve" alkalmából 2003. november 13-14-én a "Látássérültek informatikai lehetőségeinek nemzetközi körképe" címmel konferenciát szervezett. A rendezvényen a W3C Magyar Iroda munkatársai is résztvettek, és egy rövid előadás tekintetében beszámoltak a W3C ajánlásával is rendelkező vakbarát honlapokról.

 

Tartalom és információs infrastruktúra műhelykonferencia

2003. október 15.

Mohácsi Béla, információs társadalom programok helyettes államtitkára fotójaA W3C Magyar Iroda, az MTA SZTAKI és az Axelero Internet október 2-án műhelykonferenciát rendezett Tartalom és információs infrastruktúra címmel, melyet Mohácsi Béla, információs társadalom programok helyettes államtitkára nyitott meg. A konferencia a digitális magyar valóság jelenlegi és a közeljövőben létrehozandó infrastrukturális rendszereit vizsgálta, elemezve a meglévő társadalmi gyakorlatot, a hálózati rendszereket és az intézményeket. Dr. Kovács László, a W3C Magyar Iroda vezetője szerint a mostani konferencia fontos lépés abba az irányba, hogy komoly és érdemi párbeszéd kezdődjék a magyar internetes média, a tartalomszolgáltatók és a hálózati infrastruktúrát biztosító cégek és szervezetek között. A konferenciának a tervek szerint folytatása is lesz 2004 tavaszán.

 

Új munkatársa van a W3C Magyar Irodának

2003. július 29.

Nóra fotója2003. július 1-től a W3C Magyar Irodának új munkatársa van, Vásárhelyi Nóra. Nóra a Debreceni Egyetem programtervező matematikus szakán szerzett diplomát. Elsősorban különböző W3C-technológiák iránt érdeklődik, de az e-learning szabványok és különböző e-learninggel kapcsolatos témák iránt is. Nóra segít Kovács Lászlónak és Megyaszai Évának az iroda koordinálási tevékenységében.

 

W3C-stand az OMG tájékoztató napon

2003. június 16.

A W3C-stand az OMG-naponA LogOn által június 12-én rendezett OMG-nap a vállalati rendszerek integrációjáról nyújtott információkat a résztvevőknek.

A rendezvénnyel párhuzamos kiállításon a W3C Magyar Iroda is képviselte magát.

 

W3C-előadások a WWW2003 nemzetközi konferencián Budapesten

2003. május 30.

A WWW2003 konferencia W3C-trackjének előadásanyagai elérhetőek a http://www.w3.org/2003/03/w3c-track03.html oldalon.

 

Előadások a W3C-technológiákról a BME-n

2003. május 15.

A W3C Magyar Iroda által szervezett előadások anyaga letölthető:

Cikk a rendezvényről: phpinfo@wish.hu: W3C előadás beszámoló

 

A KOPINT-DATORG Rt. W3C-tag lett

2003. május 06.

A W3C Magyar Iroda örömmel jelenti, hogy a KOPINT-DATORG Rt. csatlakozott a World Wide Web Consortiumhoz. Sikeres együttműködést kívánunk!

 

OMG tájékoztató nap a vállalati rendszerek integrációjáról

2003. április 28.

A LogOn június 12-én OMG napot rendez Budapesten. Ez egy olyan egynapos konferencia és kiállítás, amely a vállalati rendszerek integrációja témában a legfrissebb információkat nyújtja a résztvevőknek. A rendezvény sajátos összekötő hídként szolgál az informatikai cégek, szoftverfejlesztők, informatikai szakemberek, üzleti végfelhasználók, szaktanácsadók és az OMG között. A rendezvénnyel párhuzamos továbbképzési program keretében mélyreható szakmai előadásokat kínálunk neves külföldi előadókkal.

 

Vegyen részt ön is a W3C biztonsági műhelykonferenciáján

2003. április 28.

Az ICPP-nél Kielben (Németország, Schleswig-Holstein), június 18-20-án megrendezésre kerülő W3C Workshop on the long-term Future of P3P and Enterprise Privacy Languages műhelykonferenciára a helyzetjelentéseket május 24-ig kell leadni. A résztvevők megvitatják majd a Személyes Adatvédelmi Beállítások Platformja (Platform for Privacy Preferences, P3P) és az EPAL jövőjét. A műhelykonferencia információkkal fog szolgálni a stratégiákról, lehetőséget ad a metaadat-alapú biztonsági megoldásokkal kapcsolatos vitákra, és segíti a koordinációt. További információk a Biztonság (Privacy) oldalon.

 

Normál díjak a késői regisztrációs szakaszban is a WWW2003 konferencián

2003. április 15.

A nehéz nemzetközi helyzetre való tekintettel a Tizenkettedik Nemzetközi World Wide Web Konferencia szervezői úgy döntöttek, hogy a regisztrációs díjakat április 15. után sem emelik meg, sőt a magyar hallgatók és akadémiai jelentkezők részére kedvezményes, 50%-os díjat állapítottak meg. Regisztráljon ön is!

A konferencián W3C szekció is lesz. Május 21-23-án a W3C háromnapos előadássorozatot tart a Webről, a webböngészők jövőjéről, a W3C architekturális alapleveiről, az XML-családról, a webszolgáltatásokról, a Szemantikus Webről, új eszközökről, és irányelvekről.

 

"A W3C fejlesztési területei és a csatlakozási lehetőségek" - XXVI. Országos Tudományos Diákköri Konferencia

2003. április 3.

Április 16-án Pécsett Megyaszai Éva "A W3C fejlesztési területei és a csatlakozási lehetőségek" címmel tart előadást a A XXVI. Országos Tudományos Diákköri Konferencia informatika szekcióján.

 

"A W3C Magyar Iroda tevékenysége és hatása a magyar e-tartalomra" - Networkshop 003

2003. április 3.

Április 15-én Győrben Dr. Kovács László és Megyaszai Éva "A W3C Magyar Iroda tevékenysége és hatása a magyar e-tartalomra" címmel tart előadást a Networkshop 2003 nevű rendezvényen.

 

W3C Semantic Tour, Európa, június 10-24.

2003. április 2.

A W3C egynapos rendezvények sorozatát rendezi meg Rómában, Londonban, Münchenben, Athénban és Brüsszelben június 10-24-ig. A W3C Semantic Tour a W3C technológiákat népszerűsíti, melyek hatékonyabb megoldásokat nyújtanak, és támogatják az automatizálást, integrálást, és az adatok újrafelhasználhatóságát a Weben. A szervezők a W3C Olasz, Egyesült Királyság és Írország, Német, Görög és Benelux Irodák. Mindegyik rendezvény nyilvános és ingyenes.

 

Szombaton kiesés várható a SZTAKI internetforgalmában

2003. április 2.

Április 5-én (szombaton) 8:00-16:00-ig hosszabb ideig tartó kiesés várható a SZTAKI internetforgalmában alépítmény építése miatt. Ezen idő alatt a SZTAKI szolgáltatásai kívülről (web, levelezés, stb.) vagy nem lesznek elérhetők vagy akadozni fognak. A felmerülő nehézségekért elnézésüket kérjük!

 

CORES Schema Creation and Registration Workshop

2003. március 6-7., Budapest

Az MTA SZTAKI-ban kerül megrendezésre a CORES műhelykonferencia, melynek témája a sémakészítés és bejegyeztetés. További információk a http://www.ukoln.ac.uk/events/cores/intro.htmloldalon.