Understanding WCAG 2.0

Skip to Content (Press Enter)

Adaptálhatóság:
Az 1.3 Irányelv értelmezése

1.3 Irányelv: Adaptálhatóság: Olyan tartalmat kell előállítani, amely információ-vesztés vagy a szerkezet megsérülése nélkül, különböző módokon jeleníthető meg (például egyszerűbb elrendezések)

Az 1.3-as Irányelv célja

Jelen irányelv célja, hogy olyan formában biztosítsa az információt, amely minden felhasználó számára értelmezhető és érzékelhető, például hangosan kimondott vagy egyszerű vizuális formában megjelenített. Ha az összes információ szoftver által meghatározott formában érhető el, akkor a felhasználók számára különféle módokon kerülhet megjelenítésre (vizuális, auditív vagy tapintható formában). Amennyiben az információ egy bizonyos megjelenítésbe történő beágyazása oly módon történik, hogy a struktúra és az információ a kisegítő technológiával algoritmikusan nem meghatározható, akkor csak a felhasználó számára szükséges formátumban jeleníthető meg, és ettől eltérni nem lehet.

Jelen irányelvhez tartozó teljesítési feltételek célja, hogy azokat a különböző típusú információkat is hozzáférhetővé tegye, amelyek gyakran kódolt formában kerülnek megjelenítésre annak érdekében, hogy más modalitásokon belül is megjelenítésre kerüljenek.

  • struktúra, felépítés : Rendszer, mely megmutatja, hogy a weboldalak részei egymáshoz viszonyítva hogyan vannak rendezve/szervezve; illetve megmutatja, hogy a weboldalak gyűjteménye hogyan van elrendezve

  • megjelenítés: a tartalom előállítása (renderelése) a felhasználó által érzékelendő formában


Teljesítési feltételek: