Understanding WCAG 2.0

Skip to Content (Press Enter)

Epilepsziás rohamok okozásának elkerülése:
A 2.3 Irányelv értelmezése

2.3 Irányelv: Ne tervezzen olyan tartalmat, amiről ismert, hogy rohamokat okozhat

A 2.3-as irányelv célja

Az epilepsziás emberek számára a villogó vizuális tartalom rohamot idézhet elő. A legtöbb ember nincs tisztában azzal, hogy ilyen rendellenességgel rendelkezik, addig, amíg ez nem jelentkezik. 1997-ben egy televízióban bemutatott rajzfilm miatt több mint 700 gyermek került kórházba, akik közül mintegy 500-nak volt rohama [EPFND]. A figyelmeztetések nem elégségesek, mert gyakran figyelmen kívül hagyják őket, különösen a gyerekek, akik valójában talán nem is tudják ezeket elolvasni.

Jelen irányelv célja biztosítani, hogy az olyan tartalom, melyet a WCAG 2.0 követelményeknek megfelelőnek minősítettek, elkerüljék az olyan típusú villanásokat, amelyek a legnagyobb valószínűséggel rohamot okoznak még akkor is, ha csak egy vagy két másodpercre nézik meg őket.

A 2.3 irányelvhez ajánlott technikák (nem teljesítési feltétel specifikus)

A jelen irányelv adott teljesítési feltételének megfelelő technikák alább kerülnek felsorolásra. Amennyiben léteznek olyan technikák, amelyek az irányelvre vonatkoznak, de nem tartoznak egyetlen teljesítési feltételhez sem, azok itt kerülnek ismertetésre. Ezek a technikák nem megköveteltek és nem elégségesek a teljesítési feltételek szempontjából, de bizonyos típusú webtartalmakat elérhetőbbé tehetnek számos felhasználó számára.


Teljesítési feltételek: