Understanding WCAG 2.0

Skip to Content (Press Enter)

Látható fókusz:
A 2.4.7 teljesítési feltétel (SC) értelmezése

2.4.7 Látható fókusz: Bármelyik billentyűzettel működtetett felhasználói felülethez tartozik egy kezelési mód, ahol a billentyűzet fókusz-jelző látható. (AA Szint)

Jelen teljesítési feltétel célja legalább egy olyan kezelési módszer biztosítása, ahol a billentyűzet fókusz-jelző vizuálisan elhelyezhető.

  • Jelen teljesítési feltétel segítséget nyújt bárkinek, aki billentyűzet használ az oldal működtetésére, az által, hogy lehetővé teszi számukra annak az elemnek a vizuális meghatározását, amelyen a billentyűzetműveletek interakcióba lépnek egymással, az idő bármely pontjában.

  • A figyelem megtartási vagy rövidtávú memóriával kapcsolatos problémával, és a korlátozott végrehajtási funkciókkal rendelkező embereknek előnyük származik abból, hogy képesek megtalálni a fókusz helyzetét.

A források tájékoztató jellegűek, és csak angol nyelven érhetőek el.

Ebben a részben minden egyes, számmal jelölt tétel egy olyan technikát vagy technikák kombinációját jelöli, amelyet a WCAG Munkacsoport elegendőnek tart a jelen teljesítési feltételnek való megfeleléshez. A felsorolt technikák csak abban az esetben felelnek meg a teljesítési feltételnek, ha az összes WCAG 2.0 megfelelőségi követelmény teljesítésre került.

Bár a megfelelőség szempontjából nem számítanak követelménynek, az alábbi technikákat érdemes figyelembe venni a tartalomhoz való hatékonyabb hozzáférés elősegítésére. A felsorolt technikák közül nem mindegyik működik vagy hatékony bizonyos helyzetekben.

  • A link vagy vezérlés kiemelése, amikor az egér fölé ér.(jövőbeni hivatkozás)

  • Jól látható kiemelési mechanizmus biztosítása arra az esetre, amikor a link vagy vezérlés billentyűzet-fókuszba kerül(jövőbeni hivatkozás)