Understanding WCAG 2.0

Skip to Content (Press Enter)

Billentyűzet (kivétel nélkül):
A 2.1.3 teljesítési feltétel (SC) értelmezése

2.1.3 Billentyűzet (kivétel nélkül): A tartalom összes funkcionalitása működtethető billentyűzeten keresztül anélkül, hogy specifikus időzítést igényelne az egyedi billentyűleütésekhez. (AAA szint)

Jelen teljesítési feltétel célja

Jelen teljesítési feltétel célja annak biztosítása, hogy a teljes tartalom működtethető legyen a billentyűzetről. Ez megegyezik a 2.1.1-es teljesítési feltétellel, azonban itt a kivételek alkalmazása nem engedélyezett. Ez nem azt jelenti, hogy a tartalmat, ahol a felhasznált funkcionalitás a felhasználó mozgását alkotó lépésektől és nem csak a végpontoktól függő bevitelt igényel (a 2.1.1-es követelményekben ez nem szerepel), billentyűzettel kezelhetővé kell tenni. Sokkal inkább azt jelenti, hogy az analóg, időfüggő bevitelt használó tartalom nem felel meg jelen teljesítési feltételnek, és ennek következtében nem képes eleget tenni a 2.1-es irányelvnek az AAA szinten.

A 2.1.3-as teljesítési feltételhez kapcsolódó technikák és gyakori hibák - Billentyűzet (kivétel nélkül)

Ebben a részben minden egyes, számmal jelölt tétel egy olyan technikát vagy technikák kombinációját jelöli, amelyet a WCAG Munkacsoport elegendőnek tart a jelen teljesítési feltételnek való megfeleléshez. A felsorolt technikák csak abban az esetben felelnek meg a teljesítési feltételnek, ha az összes WCAG 2.0 megfelelőségi követelmény teljesítésre került.

Elégséges (minimum) technikák

  1. No additional techniques exist for this Success Criterion. Follow techniques for Success Criterion 2.1.1 . If that is not possible because there is a requirement for analog, time-dependent input, then it is not possible to meet this Level AAA Success Criterion.

Terminológia

billentyűzet interfész

szoftver által használt interfész a billentyűleütés bevitelek eléréséhez

Megjegyzés 1: A billentyűzet akkor is lehetővé teszi a felhasználó számára a billyentyűleütés programokba történő bevitelét, ha az eredeti technológia nem tartalmaz billentyűzetet.

Példa: Egy érintőképernyős PDA-nak az operációs rendszerbe beépített billentyűzete, valamint a külső billentyűzetekhez tartozó csatlakozója van. A billentyűzet-bevitel eléréséhez a PDA-alkalmazások használhatják a felületet akár egy külső billentyűzetről, vagy más alkalmazásokról, melyek olyan szimulált billentyűzetkimenetet biztosítanak, mint a „billentyűzet emulációval” működő kézírásfordítók, vagy a beszédből szövegbe konvertáló alkalmazások.

Megjegyzés 2: Az alkalmazás olyan típusú működtetése (vagy az alkalmazások részeinek működtetése), mely billentyűzet által működtetett egér-emulátoron keresztül történik (pl. billentyűzetegér), nem minősül billentyűzeten keresztüli használatnak, mert a program működtetése mutatóeszköz interfész segítségével történik, és nem a billentyűzeten keresztül.

funkcionalitás

a felhasználó tevékenysége során megvalósult folyamatok és eredmények