Az OWL Web Ontologia Nyelv –
Szemantika és absztrakt szintaxis

A. függelék: Matematikai bizonyítások [Ang.]


Tartalomjegyzék


Megjegyzés a fordításról

A dokumentum fordításának első kiadásában költségkímélés és a gyorsabb megjelentetés érdekében egyelőre nem fordítjuk le a dokumentum egy-két olyan függelékét, amelyekről tudható, hogy a magyar olvasóknak csak egy elenyésző kisebbségét érdekelhetik. Ez a függelék is ebbe a körbe tartozik, mert olyan információkat tartalmaz, amelyekre még a nyelvet implementálóknak sincs feltétlenül szükségük. A függelék ugyanis a megadott leképezések helyességének matematikai bizonyítását adja, és így főleg a témakör elméleti kutatói számára lehet érdekes, akikről viszont feltételezhető, hogy jól olvasnak angolul.

Az érdeklődők a dokumentum eredeti változatát, illetve annak részeit a fenti alcímben vagy a fenti tartalomjegyzékben lévõ linkeken keresztül érhetik el. (A dokumentum olvasása után célszerű visszatérni a jelen lapra, hogy a navigáció a magyar nyelvű dokumentumok között tovább folytatódjék.)

Ebben a függelékben halmazalgebrai kifejezések sokasága fordul elő, amelyek operátor szimbólumait egyes böngészők (vagy ezek egyes verziói) nem tudják megjeleníteni. Ha az olvasó egy kis négyszög-szimbólumot lát az operátorok helyén, próbálja meg más böngészővel olvasni a dokumentumot. (Tapasztalataink szerint, pl. a W3C Amaya browser-editora, és a Mozilla böngésző helyesen jeleníti meg ezeket a speciális karaktereket.)Valid XHTML 1.0! Valid CSS!