W3C For immediate release

A W3C új kurzusokkal ünnepli a W3Cx második évfordulóját



https://www.w3.org/ — 2017. április 25. —  Mindössze két évvel a W3Cx-en indított első HTML5 tanfolyamot követően, a World Wide Web Konzorcium (W3C) bejelentette, hogy elérte a kitűzött célt, hiszen eddig már közel 400 000-en vettek részt HTML5 és CSS MOOC (Massive Open Online Courses) kurzusain. A W3Cx az edXel, a Harvard Egyetem és az MIT által alapított, a világ vezető nonprofit online tanulási platformjával való sikeres együttműködés eredménye.

„A W3Cx képzési programjainak sikere megerősíti a W3C elkötelezettségét olyan magas színvonalú képzések létrehozásában, melyek a webfejlesztőket segítik új ismeretek elsajátításában és tudásuk bővítésében” – mondta Dr. Jeff Jaffe, a W3C ügyvezető igazgatója. „Hatalmas öröm látni, hogy a W3Cx képzései hogyan hatnak oly sok ember életére szerte a világon, és hogy ajtókat nyitnak meg új és jobb munkalehetőségekhez.”

A W3Cx új Bevezetés a JavaScript-be tanfolyamot indít

A W3Cx második évfordulóját ünneplendő, bővíti kurzuskínálatát az első Bevezetés a JavaScript-be kurzussal, melyre már lehet regisztrálni. A University Côte d’Azurrel együttműködésben életre hívott, 2017. május 30-án induló 5-hetes kurzust Michel Buffa professzor vezeti, aki egyike volt a 2016-ban Legjobb Tanár edX Díjra jelölteknek.

A W3Cx elindítja a “Front-end Fejlesztő” Szakmai Tanúsítványt

A webfejlesztői képzések iránti növekvő igényre válaszolva a W3C szintén elindítja az edX.org-on a ““Front-end Fejlesztő” Szakmai Tanúsítványt, amely egy, a web alapját képező három programnyelvet - HTML5, CSS és JavaScript - felölelő, öt W3Cx tanfolyamból álló sorozat teljesítésével szerezhető meg. Az edX Szakmai Tanúsítvány programjai olyan igény szerint kialakított kurzusok, melyek egy speciális szakmához elengedhetetlen tudás és készségek megszerzésére és fejlesztésére irányulnak.

“Az iparág vezetői és a szabályozó szervezetek, mint a W3C, által tervezett Szakmai Tanúsítványok segítik a hallgatókat a legjobb állásokhoz szükséges használható tudás és készségek elsajátításában, valamint a munkaadók által elvárt szakértelem és jártasság megszerzésében” – mondta Anant Agarwal, az MIT professzora és az edX ügyvezető igazgatója. “A W3Cx Szakmai Tanúsítvány program rugalmas és megfizethető módot kínál a résztvevőknek a világon bárhol arra, hogy a webfejlesztés terén igényelt tudást megszerezve karriert indítsanak vagy tovább fejlődjenek. Az edX-nél mi hiszünk abban, hogy a W3Cx tanúsítvány bárkinek lehetővé teszi front-end fejlesztői tudásának gyarapítását és karrierje előmozdítását.”

A W3Cx Bevezetés a JavaScript-be kurzusa egyike annak az öt kurzusnak, amely a “Front-end Fejlesztő” Szakmai Tanúsítvány program teljesítéséhez szükséges, és amelyre már lehet regisztrálni. A tanúsítványhoz szükséges többi kurzusra is megnyílt a regisztráció: HTML5&CSS Alapismeretek, CSS Alapok, HTML5-kódolás Alapok és Jó Gyakorlatok, HTML5 Applikációk és Játékok: Haladó Technikák.

Az új W3C kurzuskínálata a W3Cx weboldalán részletesen megtalálható, ahol a hallgatók tapasztalatai és visszajelzései is olvashatók.
„A W3Cx hallgatói elmondták nekünk, hogy akár most kezdik építeni karrierjüket, akár egy új szakmai szintre lépnek, a W3C kurzusoknak köszönhetően sokkal jobbak a kilátásaik,” mondta Marie-Claire Forgue, a W3C Oktatási Igazgatója. „A W3Cx HTML5 tanfolyamai állandóan a legmagasabb, 5-csillagos értékelést kapják a hallgatóktól. A W3C tananyagok és az oktatás minőségi szintje olyan tényezők, amelyeket a diákok mindig elismeréssel említenek visszajelzéseikben.”

A World Wide Web Konzorcium

A W3C célja, hogy minél jobban kihasználja az internet (web) nyújtotta lehetőségeket szabványok és iránymutatások kidolgozása révén, melyek egyúttal biztosítják, hogy a web nyílt, hozzáférhető és interoperábilis legyen mindenki számára a világon. A W3C HTML5 és CSS szabványai azok az alaptechnológiák, amelyekre a weboldalak épülnek. A W3C azon munkájának elismeréseként, amely képaláírással és feliratozással segíti az online videótartalmak akadálymentességét, elnyerte a 2016-os Technológiai és Mérnöki Emmy-díjat.

A W3C „Egyetlen Web” víziójának megvalósítása több ezer elhivatott technológiai szakembert hoz közelebb, akik több mint 400 tagintézményt és számos iparágat képviselnek. A W3C tevékenységét négy intézet, az MIT Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory (MIT CSAIL) (USA), a European Research Consortium for Informatics and Mathematics (ERCIM) (Franciaország), a Keio Egyetem (Japán) és a Beihang Egyetem (Kína) koordinálja. További információ a W3C-ről a https://www.w3.org/-on.

Médiakapcsolat

Karen Myers, W3C <w3t-pr@w3.org>
Mobil: 1.978.502.6218