W3C

A World Wide Web Consortium megnyitotta Indiai Irodáját

A W3C a webes szabványokat az ugrásszarűen növekvő műszaki csomópontokhoz köti

Amerikai és ausztráliai kapcsolattartó:
Janet Daly, <janet@w3.org>, +1.617.253.5884 vagy +1.617.253.2613
Európai, afrikai és közelkeleti kapcsolattartó:
Marie-Claire Forgue, <mcf@w3.org>, +33.492.38.75.94
Ázsiai kapcsolattartó:
Yasuyuki Hirakawa <chibao@w3.org>, +81.466.49.1170

(elérhető még angolul, franciául, japánul és egyéb más nyelveken)


http://www.w3.org/ - 2005. október 27. - A World Wide Web Consortium (W3C) bejelenti, hogy 2005. november 10-én megnyitja Indiai Irodáját (Indian Office), melynek az indiai Noida-beli Számítástudományi Fejlesztő Központ (Centre for Development of Advanced Computing, C-DAC Noida) ad otthont. Ez az első W3C-iroda, melyet a fejlődő országokbeli új W3C-tagdíj rendszer bevezetése óta nyitottak.

A megnyitó ünnepség egybeesik a Webtechnológiák nemzetközi konferenciája és műhelykonferenciája (International Conference & Workshop on Web Technologies) című rendezvénnyel 2005. november 10-11-én, a Hotel Taj Palace-ben Új-Delhiben. A megnyitóünnepségen részt vesz többek közt Dr. Steve Bratt, a W3C ügyvezető igazgatója, és India vezető ipari- és kutatóintézeteinek képviselői.

A konferencia nyilvános esemény, melyen a W3C Állandó Stábja is tart előadásokat (presentations):

India IT ipara ugrásszerű növekedést mutat

India az elmúlt évtizedben éreztette jelenlétét a gyorsan növekvő globális információs technológiai (IT) iparban. Egy Világbank finanszírozta tanulmány megerősítette, hogy külföldi forgalmazók Indiát a szoftver-kiszerződés első számú célpontjaként tartják számon. Az indiai szoftvervállalatok egyre több kifinomult megoldást nyújtanak többek között az e-kereskedelem, e-bankügyletek, CRM, SCM, telekommunikációs szoftverek, mobilinternet, WAP, hálózatintegráció, alkalmazásfejlesztés, robotika, beágyazott szoftverek, mikroelektronikai formatervezés és programtervezés terén. India a világ SEI CMM szerinti 5-ös szintű vállalatainak és COPC/ISO elismerte ügyfélszolgálati központjainak 50%-ával, több mint 150 K+F intézettel, valamint a műszaki egyetemek és főiskolák világviszonylatban egyik legmagasabb koncentrációjával büszkélkedhet.

A C-DAC kapcsolatok hálózatát biztosítja India-szerte

A Számítástudományi Fejlesztő Központ (Centre for Development of Advanced Computing, C-DAC), mely az India Kormánya és a Kommunikációs és Információtechnológiai Minisztérium alá tartózó tudományos intézet, elektronikus valamint magasszintű IT termékek és szolgáltatások tervezésével, fejlesztésével és telepítésével foglalkozik.

A PARAM szuperszámítógép-sorozat OpenFrame architektúrájáról ismert C-DAC technológiák és termékek széles skáláját fejleszti a természetes nyelvfeldolgozás (NLP), mesterséges intelligencia, távoktatás, multimédia, soknyelvű szoftverfejlesztés, geomatika, adattárház, adatbányászat, digitális és szélessávú vezetéknélküli hálózatok, tudományos modellezés és vizualizáció, egészségügy, teleorvoslás és képarchiválás, és kommunikációs rendszerek területeken.

A W3C irodáiról

A W3C a Web nyújtotta lehetőségek kihasználásáért tett erőfeszítések részeként - célkitűzésének realizálása reményében - regionális szervezetekkel társul. A W3C irodák az adott ország nyelvén járulnak hozzá a küldetés népszerűsítéséhez, szélesítik földrajzi bázisát, és ösztönzik a W3C fejlesztési munkáiban való nemzetközi részvételt. A W3C-nek jelenleg 15 irodája működik, a következő országokban: Ausztrália, a Benelux államok, Egyesült Királyság és Írország, Finnország, Görögország, Hong Kong, India, Izrael, Korea, Magyarország, Marokkó, Németország és Ausztria, Olaszország, Spanyolország és Svédország.

A World Wide Web Consortium-ról [W3C]

A W3C-t azzal a céllal hozták létre, hogy elősegítse a Webben rejlő lehetőségek minél teljesebb kihasználását olyan közös számítógépes protokollok kidolgozásával, amelyek előremozdítják a Web fejlődését, és biztosítják a webes technológiák interoperabilitását (együttműködésre való képességét). A W3C az amerikai MIT Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory, a franciaországi székhelyű European Research Consortium for Informatics and Mathematics (ERCIM) és a japán Keio University által közösen működtetett, nemzetközi ipari konzorcium. A Konzorcium szolgáltatásai többek között: egy információs tárház a World Wide Web-ről fejlesztőknek és felhasználóknak, különböző prototípus- és példaalkalmazások fejlesztése az új technológiai fejlesztések demonstrálására. A W3C jelenleg több mint 400 szervezetet számlál tagjai körében. További információkért keresse fel a http://www.w3.org/ honlapot!